Wat kost dat? E-commerce visuals: kostenpost of moneymaker?
“Kost dat?” Deze vraag krijg ik met grote regelmaat na een presentatie van ons portfolio. Met een knipoog weliswaar maar dat neemt niet weg dat er aan de andere kant van de tafel enigszins schrik is voor de kosten. De verwachting is blijkbaar dat hetgeen wij produceren aan de prijs is. We produceren maatwerk en hanteren een hoge kwaliteitsstandaard, dat boezemt waarschijnlijk een zekere angst in. Maar goed, die ene vraag dus; “wat kost dat?”
Stiekem hoop ik ook altijd dat de ‘wat-kost-dat-vraag’ snel ter tafel komt zodat ik aan mijn ‘zoveel money’ deel kan beginnen. Het antwoord klinkt een beetje als een cliché en je weet wat ze van clichés zeggen. Dat dus. En uiteraard kan ik vertellen wat de kosten zijn maar ik kan je beter laten zien wat het je oplevert.
En dat zit zo. Omdat ik de ‘wat-kost-dat-vraag’ sneller krijg dan dat ik onze toegevoegde waarde kan bewijzen heb ik met een aantal klanten cases ontwikkeld waarbij ik bewijs dat Harvest beeldmateriaal aantoonbaar betere resultaten behaalt. Hogere conversie in de webshop en een significante vermindering in retouren.
Anderhalf jaar geleden hebben we op de product-detail-pagina van de Kings of Indigo webshop een A/B test opgezet waarbij we de oude productfotografie hebben vergeleken met de Harvest productfotografie. In dit voorbeeld hebben we ‘Darius White Mount Fuji’ gemeten.
Omdat de beïnvloeding van het beeldmateriaal in de salesfunnel na het ‘winkelmandje’ ophoudt, hebben we het klikgedrag gemeten van de 'add to bag' knop op de product-detail-pagina waarmee we de conversie aantonen.
Conclusie:
Met dezelfde 350.000 bezoekers en de dezelfde conversie haal je met de Harvest beelden een omzet van 8.7 mln per jaar. Dat is een omzetstijging van € 510.000.
Klik hieronder om te kijken hoe we dat ook voor jouw webshop kunnen doen. Dan kun je mij laten weten of het verantwoord is om over te gaan op beeldmateriaal van hoge kwaliteit. Dan stel ik de retorische vraag: “wat kost dat?”.